Yogakurser

Vinyasa Flow

Med Therese Nilsson 
FYSISK & MENTALT DYNAMISK KLASS
Måndagar kl.18.30-19.45

Magical Flow är en varm och glädjefull klass, där rörelserna, asanas, vävs ihop till ett lekfullt och skönt flow till härlig musik.

Denna kurs kommer att variera från vecka till vecka. Vissa veckor ligger fokus mer på teknik och linjering med Ashtanga yogans grunder eftersom Tesse har sin plattform och kunskap inom ashtanga yogans serier. Klassen börjar med solhälsningar följt av en sekvens med stående, och sittande asanas samt en avslutande sekvens med backbends, inversioner och andning. Centralt är dock alltid vinyasan mellan varje position och ujjayi andningen.

Andra veckor kommer musiken leda klassen genom en mer lekfull och utmanande Vinyasa klass. Vinyasa betyder att röra sig i takt med andetaget. Inversioner och balanser förekommer.
Magical Flow passar alla nivåer, det går alltid att modifiera en position. Vi fokuserar på teknik, bygger styrka och mobilitet och lär oss att fördjupa vår andning.

Let's Flow!

Hatha Yoga

Med Annica & Petra
FYSISK KLASS & EN BRA START
Tisdagar kl.18.30-19.45

Hatha är sanskrit, Ha betyder sol och Tha betyder måne, och är den yogaform som nästan all annan yoga härstammar från. Hatha är egentligen grunden för all fysisk yan yoga, sk yoga asanas. Klassen innehåller solhälsning, stående positioner, balans, framåtfällningar, sittande positioner, bakåtböjningar och rotationer. Positionerna hålls lite längre och du får god tid på dig.

Hatha yoga ger en bra grund för dig som är ny för yoga. För dig med erfarenhet finns en god möjlighet att fördjupa din praktik. Hatha följer ingen given serie, utan vi sätter ihop en klass för att passa ett tema.

Annica kommer leda 8 Hatha Yoga klasser och Petra kommer leda 4 Hatha teknik klasser.
Vi avslutar alltid i Savasana.

Yin Yoga

Med Petra
STILLHETENS INTELLIGENS & ÅTERHÄMTNING
Torsdagar 18.30-19.45

Yin Yoga passar alla människor och kroppar. En mjuk yogaform där vi kopplar upp oss mot vår inre intelligens. Vi fokuserar på vår fascia, bindväv, leder, ligament, skelett, inre organ och de så kallade meridianerna. Arbetet vi gör med fascian stöttar kroppens transporter av näringsämnen. Hjälper lymfatiska- och immunsystemet att städa upp från virus, bakterier och annat som inte ska vara i kroppen.

Till skillnad från de flesta andra träningsformer låter yin yogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje position 3-5 minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Parasympatiska nervsystemet aktiveras och ”lugn och ro” hormonerna, oxytocin och prolaktin frigörs. Våra livskraftshormoner för återhämtning!

I yin yogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yin Yoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning, ridning, paddel och andra mer dynamiska Yan yoga-stilar.

Vi avrundar praktiken med Restorative deluxe eller skön meditation innan Savasana!

Petra använder doTerra esteriska oljor till praktiken.

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.